«Αθλητική Τριάδα» ονομάζει ο γυναικολόγος ένα συγκεκριμένο συνδυασμό τριών καταστάσεων όταν συνυπάρχουν σε μια γυναίκα.

Είναι λογικό ότι όταν πλησιάζει η ώρα της γέννας, η γυναίκα γεμίζει με αγωνία και ανασφάλεια. Το «άγνωστο» του τοκετού, ιδίως για τη γυναίκα που γεννά για πρώτη φορά, συνοδεύεται από πολλά ερωτηματικά και αγωνίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μαιών και Μαιευτών γιορτάζεται, ήδη από το 1992, κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου αναγνωρίζοντας το πολύτιμο και πολύπλευρο έργο που προσφέρουν στις γυναίκες, στην οικογένεια αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Το «4ο τρίμηνο», δηλαδή οι επόμενες 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία της γυναίκας. Δυστυχώς όμως, πολύ συχνά, η ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες, το άγχος και η ευθύνη της ανατροφής ενός μωρού, βάζουν την επικοινωνία με το γυναικολόγο σε πολύ χαμηλή προτεραιότητα για τη γυναίκα. Η νέα μητέρα δίνει όλη την προσοχή της στο μωρό, με αποτέλεσμα να παραμελεί την δική της υγεία.

Ηπατίτιδα Β είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η δεύτερη αιτία καρκίνου μετά από το κάπνισμα. Θεωρείται η πιο διαδεδομένη μολυσματική νόσος που μεταδίδεται με το αίμα, καθώς κάποιοι υπολογίζουν ότι έως και 5% των γυναικών μπορεί να είναι φορείς χρόνιας ηπατίτιδας Β.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.