Τρίτο τρίμηνο: αλλαγές κατά την… «τελική ευθεία»

Το βάρος σας θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, θα νιώθετε δυσκίνητη και θα κουράζεστε πιο εύκολα. Οι πόνοι στη μέση και στην πλάτη εντείνονται. Τα πόδια πρήζονται και για αυτό πρέπει να τα ανεβάζετε πιο ψηλά όταν κάθεστε ή ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για κάποια άλλη λύση. Η μήτρα πιέζει ξανά την ουροδόχο κύστη, προκαλώντας και πάλι συχνουρία. Οι καούρες συνεχίζονται, καθώς η μήτρα αυξάνεται και πιέζει το στομάχι.

 

ΕΚΥΜΟΣΥΝΗ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ

 

Μπορεί να νιώσετε έντονες ζαλάδες ή ακόμα και τάσεις λιποθυμίας, ιδιαίτερα όταν είστε ξαπλωμένη ανάσκελα, καθώς η μήτρα πιέζει την κεντρική φλέβα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιστροφή αίματος προς την καρδιά.

Σ’ αυτό το τρίμηνο ξεκινούν και οι προπαρασκευαστικές συσπάσεις Braxton – Hicks, για να προετοιμάσουν τη μήτρα και τον τράχηλο για τον τοκετό.

Γενικότερα, η εγκυμοσύνη φέρνει μεγάλες αλλαγές στο σώμα σας. Κάποιες από αυτές μπορεί να φαίνονται δύσκολες. Με τις κατάλληλες συμβουλές από το γυναικολόγο σας, η εγκυμοσύνη μπορεί προχωρήσει πιο άνετα και ομαλά, μέχρι τον τοκετό, με τελικό αποτέλεσμα την ευτυχία από την απόκτηση ενός παιδιού.

 

 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.