ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικότητα ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.


Κατέχει τίτλο Master από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό στα Πανεπιστήμια: α) της Φλωρεντίας και β) του Λονδίνου (University College of London - UCL).

Είναι πιστοποιημένος Παιδογυναικολόγος (IFEPAG, Part I and II), από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), μετά από εξετάσεις στις οποίες έλαβε την πρώτη θέση.

Διετέλεσε Διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Εταιρία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology – EURAPAG) από το 2008 εως 2016.
Μετά από εκλογές που έγιναν στο Εξωτερικό, ανακηρύχθηκε  Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι παρουσιάσεις του σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια αγγίζουν τις 100. Εχει λάβει τέσσερα βραβεία καλύτερων εργασιών σε Επιστημονικά συνέδρια. Έχει λάβει υποτροφία, ως καλύτερος νέος Επιστήμονας, με Γνωστικό αντικείμενο "Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία".

Το Επιστημονικό του έργο είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς έχει περίπου 70 δημοσιεύσεις σε ιατρικά Επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, κυρίως στο Εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Επίσης είναι σύμβουλος Επιστημονικών επιτροπών σε 27 Διεθνή Ιατρικά περιοδικά.  

Είναι ο ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής των ιδιωτικών γυναικολογικών Κέντρων "Healthy Lady", σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη.

Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο) και στο μαιευτήριο ΡΕΑ. Διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε θέματα Γυναικολογίας, Μαιευτικής,
Υπογονιμότητας, Αναπαραγωγής, Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και διαταραχών του κύκλου και των ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως, Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, επεμβατικής μικροχειρουργικής και άλλα.

Ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας για όλα τα γυναικολογικά προβλήματα και τοκετούς.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιστημονικών συλλόγων, όπως :
•    Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία
•    Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας,
•    Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης,
•    Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας,
•    British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology,
•    European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology.

 

Από το 2020, ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος εκλέχτηκε στη θέση του Επ. Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα νέα του καθήκοντα σε υπεύθυνες θέσεις στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Αρεταίειο Νοσοκομείο δίνουν την ευκαιρία να λάβουν υπηρεσίες και φροντίδα γυναίκες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, εκτός από αυτές που ήδη εδώ και χρόνια ο κ.Χριστόπουλος φροντίζει σε ιδιωτική βάση.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.