Μια σημαντική εκδήλωση έλαβε χώρα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και καθοδήγησης των νέων ιατρών, η Ιατρική Σχολή Αθηνών, σε συνεργασία με πολλές Επιστημονικές Εταιρείες των κυριότερων ιατρικών ειδικοτήτων, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση ενημέρωσης «Σεμινάριο επιλογής ειδικότητας» - «Career Forum», σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε ειδικότητας.

 

 Career forum 2023 A Gynaikologos Christopoulos Panagiotis (1)

 

Στο Σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και το Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, οι νέοι ιατροί μας (φοιτητές του 5ου και 6ου έτους) είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους από 20 Πανελλήνιες Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες διαφόρων ειδικοτήτων που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

 

Οι εκπρόσωποι των Εταιρειών παρουσίασαν σε 5μελείς ομάδες φοιτητών, σημαντικές πληροφορίες για:

• το αντικείμενο της ειδικότητας,

• το χρόνο αναμονής για την έναρξη της ειδικότητας,

• τη χρονική διάρκεια της ειδικότητας και

• τις προοπτικές απορρόφησης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές με ιδιαίτερα εποικοδομητικά συμπεράσματα για την επιτυχή επιλογή της ειδικότητας που θα ήθελαν να ακολουθήσουν.

Την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, η οποία συνάδει με τη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε Ιατρικές Σχολές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση, που είναι σημαντική για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Σχολής μας, έτσι ώστε να επιλέξουν ορθά το επόμενο σημαντικό βήμα στην ιατρική τους πορεία, αλλά και πολλές ευχαριστίες στις Επιστημονικές Εταιρείες που αγκάλιασαν με ζέση την πρωτοβουλία!

 

Career forum 2023 B Gynaikologos Christopoulos Panagiotis (2)

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.