Το 26ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι με ιδιαίτερη επιτυχία. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 γυναικολόγοι από διάφορες χώρες, όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα θέματα που αναπτύχτηκαν κάλυψαν όλο το φάσμα της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας.

 

γυναικολογος δρ χριστοπουλος

Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένος ομιλητής ο γυναικολόγος Δρ. Χριστόπουλος Παναγιώτης, ο οποίος κλήθηκε να προεδρεύσει σε αρκετές από τις συνεδριάσεις. Θέμα της ομιλίας του Dr.Χριστόπουλου ήταν τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τα αίτια της πρώιμης ήβης, αυτό που πολλοί γνωρίζουν ως «πρώιμη εφηβεία». Από τα δεδομένα που παρουσίασε ο Dr.Χριστόπουλος, σημαντικότατο ρόλο παίζουν κάποιες μεταλλάξεις σε γονίδια που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία. Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο γυναικολόγος Δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, σημαντικότατο ρόλο για την πρώιμη εμφάνιση της εφηβείας στα μικρά κορίτσια έχουν οι διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα, απορρυπαντικά, βαφές κλπ. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες δρουν με τρόπο παρόμοιο με αυτόν των γυναικείων ορμονών, τα οιστρογόνα. Αποτέλεσμα των μεταλλάξεων στα γονίδια αλλά και των χημικών ουσιών είναι η έναρξη της εμφάνισης της εφηβείας σε ηλικίες κάτω των 8 ετών!!

γυναικολογος χριστοπουλος

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πολλά θέματα για ενδιαφέροντα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους Μαιευτήρες Γυναικολόγους. Τα σημαντικότερα και πιο επίκαιρα θέματα της μαιευτικής, όπως ο πρόωρος τοκετός, η σωστή παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, οι κίνδυνοι που πρέπει να αποφεύγονται κλπ, είχαν σαν στόχο να μπορούμε να αυξήσουμε την ασφάλεια των εγκύων και των νεογνών. Από τις ομιλίες που αφορούσαν γυναικολογικές παθήσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν η επίδειξη σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών αλλά και θέματα όπως η αιμορραγία από τη μήτρα, αντισύλληψη, αντιμετώπιση για ινομυώματα και πολύποδες, ενδομητρίωση και πόνοι περιόδου, υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, ακράτεια ούρων, και άλλα. Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που αφορούν την ψυχολογία των ασθενών με γυναικολογικά προβλήματα και τη σωστή ψυχολογική υποστήριξη τους.

γυναικολογος δρ χριστοπουλος

Οι παρουσιάσεις των μελετών που παρουσιάστηκαν, επιβεβαιώνουν όλα όσα ήδη γνωρίζουμε κι εφαρμόζουμε στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων αλλά και στη σωστή παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις, αξιοπιστία και άριστα αποτελέσματα σε όλες τις γυναίκες που μας εμπιστεύονται.

γυναικολογος συνεδριο παρισι

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.