κονδυλωματα hpv εμβολιο Κάποιοι τύποι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων–HPV είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αλλά και σε άλλα όργανα. Με στόχο την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης, κατασκευάστηκε το αντίστοιχο εμβόλιο, που θα προστατεύει από τους πιο συχνούς τύπους του ιού και συνεπώς από τον καρκίνο αυτού του τύπου.  Όμως πάρα πολλοί γονείς, αλλά και νέες κοπέλες, βλέπουν με μεγάλη διστακτικότητα, επιφυλακτικότητα και φόβο το εμβόλιο αυτό, καθώς παλιές δοξασίες και νεότεροι μύθοι έχουν προκαλέσει αρνητικό κλίμα απέναντι στον εμβολιασμό.

 

Αρχικά, το εμβόλιο κατά του HPV, μελετήθηκε ως προς την ασφάλειά του, σε 30.000 ανθρώπους, για επτά χρόνια, πριν δοθεί η άδεια χορήγησής του. Σήμερα, έχει μελετηθεί επισήμως σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, και δεν έχει βρεθεί, όπως πολλοί φοβούνται, ότι προκαλεί κάποια χρόνια κόπωση ή ινομυαλγία, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κατά συνέπεια φαίνεται ότι κακώς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ανησυχεί για την ασφάλεια του εμβολίου. Παρόλα αυτά όμως ο κόσμος επιλέγει να μην λαμβάνουν τα παιδιά τους το εμβόλιο αυτό. Μόνο ένα μικρό ποσοστό των κοριτσιών και των αγοριών έχουν κάνει το εν λόγω εμβόλιο και είναι προστατευμένα απέναντι στους συχνότερους επιθετικούς ογκογόνους τύπους του HPV. Έτσι, αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο το εμβόλιο κατα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, θα προλάμβανε χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου και θα απέτρεπε τεράστιο αριθμό θανάτων, καταλαβαίνουμε ότι κάθε χρόνο, σε αυτή τη χώρα, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών πρόκειται να γίνουν ενήλικες που θα πεθάνουν χωρίς λόγο, από αυτή τη λοίμωξη, μόνο και μόνο επειδή δίστασαν να εμβολιαστούν.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εξειδικευμένο μας site κονδυλωματα.com.

 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.