4η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης (22η εως 28η ημέρα)

Σε αυτή τη φάση το γονιμοποιημένο ωάριο ονομάζεται βλαστοκύστη, και αποτελείται από 50 έως 60 κύτταρα τα οποία πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Η εμφύτευση του εμβρύου μέσα στη μήτρα, γίνεται περίπου την 5η με 8η ημέρα από τη γονιμοποίηση. Η περιοχή που θα γίνει η εμφύτευση, θα καθορίσει και τη θέση που θα έχει ο πλακούντας μέσα στη μήτρα. Μετά την εμφύτευση, ξεκινά στο αίμα σας η έκκριση μιας ορμόνης που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG), η οποία μαζί με την προγεστερόνη, βοηθά να διατηρηθεί το έμβρυο στη μήτρα. Η ορμόνη αυτή ανιχνεύεται και στα ούρα σας (και αυτό συμβαίνει με τα τεστ κύησης ούρων), αλλά στο στάδιο αυτό δεν είναι τόσο ακριβής η ανάλυση ούρων, όσο η εξέταση αίματος. Συμπτώματα που εμφανίζονται πριν την περίοδό σας, όπως ναυτία ή βάρος στο στήθος, μπορεί να είναι και συμπτώματα κύησης αυτή τη φορά, αλλά μπορεί και όχι.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.