9η εβδομάδα εγκυμοσύνης (57η έως 63η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Η κούραση και η υπνηλία γίνονται ακόμη πιο αισθητές αυτή την εβδομάδα. Συχνό φαινόμενο είναι επίσης και η δυσκοιλιότητα. Η λήψη πολλών φυτικών ινών και η άσκηση, θα σας βοηθήσουν για την αντιμετώπισή της. Το δέρμα του προσώπου σας γίνεται πιο λείο και στρογγυλό, καθώς και τα μαλλιά σας λιγότερο λιπαρά. Καλό είναι σε αυτή τη φάση να προσέχετε στις σεξουαλικές σας επαφές.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:
Το έμβρυο ξεκινά να κουνά τα άκρα του και το σώμα του, και να λυγίζει τους αγκώνες και τους καρπούς του. Οι κινήσεις βέβαια αυτές θα αργήσουν να γίνουν αντιληπτές από εσάς. Έχουν ήδη αναπτυχθεί τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του, καθώς κάνουν την εμφάνισή τους και τα γεννητικά του όργανα. Το φύλο όμως δεν είναι ακόμα διακριτό από το υπερηχογράφημα. Την περίοδο αυτή, το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού σας, εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το σώμα του, καθώς ο εγκέφαλος αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Οι φλέβες είναι πλέον ορατές, κάτω από το διάφανο δέρμα του εμβρύου.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 2 - 2.5  εκατοστά (μέγεθος περίπου μιας ρώγας από σταφύλι)

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.