40η εβδομάδα εγκυμοσύνης (274η έως 280η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Έφτασε η στιγμή που όλοι περιμένατε! Προσπαθήστε να μείνετε ήρεμη, μέχρι να ξεκινήσουν οι συσπάσεις σας να συντονίζονται, και να έχουμε τα πρώτα σημεία έναρξης του τοκετού σας. Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εξασκηθείτε στις αναπνοές που θα σας βοηθήσουν κατά τον τοκετό σας. Υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσετε την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού σας, γεγονός που είναι απολύτως φυσιολογικό. Η εγκυμοσύνη κάποιες φορές μπορεί να διαρκέσει και 2 εβδομάδες περισσότερο. Η πιο συχνή παρακολούθησή σας από εμάς θα βοηθήσει στο να φτάσει η ώρα για τον τοκετό σας με ασφάλεια.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το μωράκι σας είναι πλέον τελειόμηνο και από στιγμή σε στιγμή θα έρθει στην εξωμήτρια ζωή! Το βάρος του αρχικού γονιμοποιημένου ωαρίου, έχει σχεδόν αυξηθεί κατά έξι δισεκατομμύρια φορές. Ενδεικτικά,  ένα μέσο βάρος είναι 3200 με 3500 γραμμάρια, μέσο ύψος 48 με 52 εκατοστά, και με διάμετρο κεφαλής, περίπου στα 9.5 εκατοστά.  

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 50 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 3.300 γραμμάρια περίπου

Να σας ζήσει!

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.