38η εβδομάδα Εγκυμοσύνης (260η έως 266η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και ο τοκετός σας μπορεί να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή - μόνο το 5% των μητέρων γεννούν την καθορισμένη ημερομηνία. Ρίξτε μια ματιά στην βαλίτσα που έχετε ήδη ετοιμάσει και προσθέστε τα ρούχα που θα φοράτε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας, κατά την έξοδό σας από το μαιευτήριο. Επίσης μεριμνήστε και ετοιμάστε το μέσο με το οποίο θα μεταφέρετε το μωράκι σας στο σπίτι. Εάν έχετε κι άλλο/ παιδάκι/α ενθαρρύνετέ το να συμμετέχει στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας αυτής, έτσι ώστε να το βοηθήσετε να διαχειριστεί τυχόν συναισθήματα ζήλειας.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το μωρό σας, όπως προείπαμε, είναι πλήρως ανεπτυγμένο, και χρησιμοποιεί αυτές τις εβδομάδες για εναπόθεση λίπους. Λόγω του ότι καταπίνει όλο αυτό το διάστημα αμνιακό υγρό, έχει εναποθέσει στα έντερά του άχρηστο υλικό, το οποίο αποτελείται από διαλυμένα κύτταρα αίματος, κύτταρα του δέρματός του, καθώς και χνούδι. Η πρασινόμαυρη αυτή ουσία που ονομάζεται μηκώνιο,  είναι η πρώτη εκκένωση εντέρου του μωρού σας, και η οποία μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη γέννησή του ή και πριν τον τοκετό.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 50 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 3.000 γραμμάρια περίπου

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.