37η εβδομάδα Εγκυμοσύνης (253η έως 259η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Η παρακολούθησή σας πλέον από εμάς έχει γίνει πιο συχνή, με αποτέλεσμα να ελέγχουμε την θέση που έχει πάρει το μωρό σας, αλλά και την ανάπτυξή του, σε κάθε σας επίσκεψη. Ο καρδιοτοκογραφικός σας έλεγχος, έχει ενσωματωθεί στην εβδομαδιαία σας παρακολούθηση. Ο τοκετός σας πλησιάζει και εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ξεκουράζεστε όσο βρίσκεστε σε αυτή την αναμονή. Ενδεχομένως να αισθάνεστε ότι ζεσταίνεστε παραπάνω κατά το διάστημα αυτό. Λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας και στα πόδια σας, θα σας δροσίσει. Εκείνο που θα παρατηρήσετε είναι ότι πλέον η αναπνοή σας διεξάγεται ευκολότερα, καθώς και το φαγητό δεν σας φουσκώνει τόσο. Αυτό οφείλεται στο ότι το μωρό σας κατεβαίνει για να εισέλθει στη λεκάνη σας, εάν δεν το έχει ήδη κάνει, γι’ αυτό και ελαττώνεται η πίεση που νιώθατε μέχρι τώρα στα πλευρά σας. Στις τελευταίες σας προετοιμασίες στο σπίτι για την έλευση του μωρού σας, δώστε προσοχή στις αναθυμιάσεις των απορρυπαντικών, ή κάποιας μπογιάς, και αποφύγετε να μετακινείτε έπιπλα, καθώς και να ανεβοκατεβαίνετε  σκάλες.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το μωράκι σας πλέον θεωρείται κλινικά έτοιμο να γεννηθεί. Αν για κάποιο λόγο ο τοκετός σας ξεκινήσει τώρα, το μωρό αυτό δεν θεωρείται πρόωρο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι σταματά η ανάπτυξή του. Τώρα πιπιλίζει τον αντίχειρα του, κοιμάται και ξυπνάει, ανοιγοκλείνει τα μάτια του, και κινείται γυρίζοντας από τη μια πλευρά στην άλλη.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 50 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 2.800 γραμμάρια περίπου

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.