33η εβδομάδα εγκυμοσύνης (225η έως 231η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Το μωρό σας συνεχίζει να αναπτύσσεται, κι εσείς εκείνο που χρειάζεστε, είναι να παραμείνετε δραστήρια και να έχετε ενέργεια. Καθώς η κοιλιά σας έχει μεγαλώσει τόσο, και πιέζει το στομάχι σας, δεν έχετε την δυνατότητα να τρώτε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνατε μέχρι τώρα. Για το λόγο αυτό, κάποια υγιεινά σνακ, ανάμεσα στα γεύματά σας, θα σας βοηθήσουν στο να διατηρείτε μια σταθερή πρόσληψη θερμίδων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρόλη τη μείωση ποσότητας των κύριων γευμάτων σας. Πίνοντας επιπλέον πολλά υγρά, και καταναλώνοντας φυτικές ίνες, θα βοηθήσετε σε τυχόν δυσκοιλιότητα. Τέλος, εκείνο που θα πρέπει να κάνετε στο εξής, είναι να παρακολουθείται την κινητικότητα του μωρού σας.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το δέρμα του μωρού σας έχει αρχίσει και γίνεται πιο ροζ, σε σχέση με το κοκκινωπό χρώμα που είχε μέχρι τώρα. Ο όγκος του αμνιακού υγρού έχει φτάσει πλέον περίπου στο 1 λίτρο και αρχίζει να μειώνεται στο εξής. Το μωρό σας χρησιμοποιεί την κατάποση του αμνιακού, σαν μέσο εξάσκησης για την αναπνοή. Στη φάση αυτή περνούν αντισώματα από εσάς στο μωρό σας και το ανοσοποιητικό του σύστημα ενισχύεται. Ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα του μωρού σας, αναπτύσσονται και  ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του σώματός του.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 44 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 2 κιλά

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.