28η εβδομάδα εγκυμοσύνης (190η έως 196η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Στο σημείο αυτό, ενδέχεται να παρατηρήσετε συσπάσεις της μήτρας ή πόνους στη μέση σας σαν να έχετε περίοδο. Είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς αυξάνεται, τόσο το βάρος του παιδιού σας, όσο και το δικό σας, με το πέρας της εγκυμοσύνης. Εάν οι συσπάσεις είναι περισσότερες, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Να θυμάστε πως πρέπει να ξεκουράζεστε και να τρώτε σωστά και καλά.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το μωρό σας μεγαλώνει, δυναμώνει και αυξάνετε το λίπος στο σώμα του. Πλέον μπορεί να ανοίγει τα μάτια του και να στρέφει το κεφαλάκι του στο σημείο που φωτίζεται η κοιλιά σας. Η ακοή του έχει αναπτυχθεί ικανοποιητικά, ούτως ώστε να ακούει εξωτερικούς ήχους. Μπορεί να γευτεί, να αγγίξει, και να αναγνωρίσει τη φωνή σας χωρίς δυσκολία. Ακούγοντας τους ίδιους γνώριμους ήχους και μετά τη γέννηση, το μωρό σας ηρεμεί και χαλαρώνει. Τα δόντια έχουν αναπτυχθεί κάτω από τα ούλα του, και έχει πλέον προσανατολιστεί μέσα στη μήτρα , με το κεφάλι να έρχεται πρώτο ή τα ισχία. Σε περίπτωση που προηγούνται τα πόδια, μην ανησυχείτε, καθώς έχει ακόμη χώρο και χρόνο για να αλλάξει θέση.

Μήκος εμβρύου: ≈ 35 - 38 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 1000 - 1100 γραμμάρια

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.