22η εβδομάδα εγκυμοσύνης (148η έως 154η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Η αναιμία στο στάδιο αυτό χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική, καθώς η αύξηση του πλάσματος στο αίμα σας, προκαλεί την αραίωσή του, με αποτέλεσμα να πέφτει ο αιμοτοκρίτης σας. Η σωστή λήψη σιδήρου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανά προβλήματα. Στο σημείο αυτό, πιθανόν να παρατηρήσετε και μια σταδιακή αύξηση του βάρους σας, περίπου 225 γραμμάρια κάθε εβδομάδα, καθώς και την όρεξή σας να αυξάνεται για φαγητό και γλυκό. Μια ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με ήπια γυμναστική ή περίπατο, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης αλλάζει η στάση του σώματός σας. Η διεσταλμένη μήτρα και το μωρό, βαραίνουν προς τα εμπρός τη μέση του κορμού σας. Δώστε προσοχή στη στάση του σώματός σας.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Το μωρό σας μοιάζει τώρα περισσότερο με νεογέννητο. Οι κινήσεις του αρχίζουν να γίνονται δυνατότερες, τόσο που μπορεί να είναι αντιληπτές. Τα χείλη του και τα μάτια του είναι ευδιάκριτα, καθώς αρχίζει να φαίνεται και η άσπρη γραμμή των δοντιών κάτω απ’ τα ούλα του. Έχουν τελειοποιηθεί οι νευρώνες στο μυαλό του και η αφή είναι η πρώτη από τις αισθήσεις του που χρησιμοποιεί, ακουμπώντας σιγά σιγά όλα τα μέλη του σώματός του και το ενδομήτριο περιβάλλον.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 24 - 28 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 350 - 450 γραμμάρια

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.