18η εβδομάδα εγκυμοσύνης (120η έως 126η ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς:

Η φροντίδα της εγκυμοσύνης σας συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό όπως και πριν.Το στήθος σας μεγαλώνει και πιθανότατα ήρθε ο καιρός να αγοράσετε έναν καινούργιο στηθόδεσμο. Μπορεί να ανακαλύψετε πως κάποιες φορές νιώθετε ζαλάδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καρδιά σας δουλεύει πολύ πιο σκληρά, απ’ ότι έκανε προτού μείνετε έγκυος, για να κυκλοφορήσει το αίμα σας, προκειμένου να μεταφέρει στο μωρό σας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να μεγαλώσει.

Τι συμβαίνει στο μωρό σας:

Τα γεννητικά όργανα του μωρού σας έχουν αναπτυχθεί πλήρως και είστε πια σε θέση να μάθετε το φύλο του. Αυτή τη στιγμή μπορεί να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς σας, τους ήχους που παράγει το στομάχι σας, τις κινήσεις του εντέρου σας, και τη βουή που κάνει το αίμα που ρέει στον ομφάλιο λώρο. Σύντομα θα είναι σε θέση να αντιληφθεί και θορύβους έξω από την κοιλιά σας. Εφόσον υπάρχει ακόμα χώρος ελεύθερος μέσα στη μήτρα σας, μπορεί να κινείται πιο άνετα, να στριφογυρίζει, να κάθεται σταυροπόδι, να είναι μισοξαπλωμένο, ακόμα και να κάνει τούμπες.

Μέγεθος εμβρύου: ≈ 13 - 14 εκατοστά
Βάρος εμβρύου: 150 - 180 γραμμάρια

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.