Στην Αγγλία φαίνεται ότι έχουν ανακαλυφθεί 2 νέα τεστ για την πρώιμη διάγνωση της προεκλαμψίας. Η κατάσταση αυτή είναι μια σοβαρή επιπλοκή, που εμφανίζεται από την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης έως τον τοκετό και προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Περίπου 1 κάθε 16 έγκυες θα εμφανίσει την πάθηση. Η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται στην κακή λειτουργία του πλακούντα και καταλήγει σε διαταραχή των νεφρών της μητέρας και σε αρτηριακή υπέρταση κατά την κύηση.

Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Τα νέα αυτά τεστ θα βοηθήσουν να αποκλείσουμε την πιθανότητα ύπαρξης προεκλαμψίας σε κάθε ύποπτο περιστατικό και μάλιστα για τη χρονική περίοδο από το τεστ μέχρι και τις επόμενες 1-2 εβδομάδες που ακολουθούν.

Με τα νέα τεστ, θα μπορούμε άμεσα και με μεγάλη ακρίβεια να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η έγκυος πάσχει από προεκλαμψία και έτσι θα μπορούμε γρήγορα και με σιγουριά να παρέχουμε ακόμα καλύτερη φροντίδα και ασφάλεια για τη μαμά και το μωρό.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.