Ενδοοικογενειακή βία κατά εγκύων γυναικών

 

Πάνω από το 30% των εγκύων δέχεται κάποιου είδους λεκτική ή σωματική βία, σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα αποτελέσματα της μελέτης, που σχεδιάστηκε από τον γυναικολόγο Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλο ανακοινώθηκαν πριν από ελάχιστες ημέρες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που είναι η 25η Νοεμβρίου, πρέπει να επισημανθούν τα ανησυχητικά αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτή.

Ινομυώματα: ποιες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τα εμφανίσουν

Τα ινομυώματα είναι οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι της μήτρας. Το μέγεθος τους μπορεί να είναι από λίγα έως και αρκετά εκατοστά. Συνήθως δεν δημιουργούν συμπτώματα. Όταν όμως αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα, η κλινική εικόνα εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση τους. Για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγίες, υπογονιμότητα, συχνουρία, δυσκοιλιότητα, πόνο στην περίοδο και άλλα.

Υστεροσκόπηση: η εξέταση με τα καλύτερα αποτελέσματα

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους που απασχολούν τις γυναίκες. Εμφανίζεται συνήθως με αιμορραγία σε χρονική στιγμή που δεν θα περιμέναμε να εμφανιστεί αίμα στη γυναίκα.

Μητρικός Θηλασμός: Αναλυτικός Οδηγός για μητέρες

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το καλύτερο δώρο της μητέρας προς το νεογέννητο, μετά από την ίδια τη γέννηση. Το μητρικό γάλα είναι η μόνη τροφή που χρειάζεται το βρέφος και είναι επαρκής για την ολοκληρωμένη διατροφή του. Συχνά όμως οι γυναίκες καταφεύγουν στη λύση του «έτοιμου» προπαρασκευασμένου γάλακτος, για διάφορους λόγους. Θα πρέπει όμως μητέρα να γνωρίζει ότι ο μητρικός θηλασμός δίνει στο νεογέννητο πολυποίκιλα πολύ υψηλότερης ποιότητας γάλα.

μητρικος θηλασμος

Κερδίστε πλήρη έλεγχο Μαστού

«Για τον εορτασμό του Οκτωβρίου ως μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η ιστοσελίδα www.γυναικολογος.com προσφέρει σε 3 τυχερές ένα πλήρη έλεγχο μαστού που περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κλινική εξέταση με ψηλάφηση μαστού και εκτίμηση-ερμηνεία των αποτελεσμάτων

γυναικολογος

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μουσών 1, 11524 Αθήνα (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

210 6919 219