Ηπατίτιδα Β είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η δεύτερη αιτία καρκίνου μετά από το κάπνισμα. Θεωρείται η πιο διαδεδομένη μολυσματική νόσος που μεταδίδεται με το αίμα, καθώς κάποιοι υπολογίζουν ότι έως και 5% των γυναικών μπορεί να είναι φορείς χρόνιας ηπατίτιδας Β.

Οι αλλεργίες κατά την εγκυμοσύνη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να ταλαιπωρήσουν την έγκυο. Περίπου 1 στις 100 έγκυες θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με άσθμα, ενώ πολύ περισσότερες θα παρουσιάσουν κάποια άλλη αλλεργία. Στις γυναίκες που είναι αλλεργικές, περίπου 1 στις 3 θα δει βελτίωση των συμπτωμάτων κατά την εγκυμοσύνη, 1 στις 3 θα έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που είχε πριν την εγκυμοσύνη και σε 1 στις 3 τα συμπτώματα θα χειροτερέψουν.

Γονιμότητα: πόσο ευαίσθητη είναι και από τι εξαρτάται; Η γονιμότητα στους ανθρώπους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να καταλάβουμε τους τρόπους αλλά και την έκταση που μπορεί να επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Η κυστική ίνωση είναι η συχνότερη γενετική πάθηση στη λευκή φυλή. Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 2000-2500 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα (συνολικά  50-60 παιδιά κάθε χρόνο).

γυναικολογος

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μουσών 1, 11524 Αθήνα (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.