Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2018

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Μαιευτικής Γυναικολογίας αλλά και Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας “Healthy Lady”.

Πιθανά συμπτώματα εγκυμοσύνης

 

Η εγκυμοσύνη είναι μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα και κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη της με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες. Υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και στην ίδια γυναίκα τα πρώιμα συμπτώματα να είναι διαφορετικά σε μια εγκυμοσύνη από εκείνα που θα εμφανιστούν σε μια επόμενη κύηση. Ο λόγος είναι ότι η αύξηση των ορμονών και η αρχική κατάσταση της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη είναι διαφορετικές.

Ναυτία και Έμετος στην εγκυμοσύνη: Νέες οδηγίες αντιμετώπισης

Η ναυτία στην εγκυμοσύνη εμφανίζεται περίπου στο 50% με 80% των εγκύων, ενώ οι μισές περίπου έγκυες θα εμφανίσουν και εμετούς. Όταν η κατάσταση γίνει σοβαρή, τότε μιλάμε για υπερέμεση κύησης που μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα σημαντικά τη διατροφή και την ποιότητα ζωής της εγκύου.

Υπογονιμότητα και ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια πάθηση που προκαλεί πόνους χαμηλά στην κοιλιά, κυρίως κατά την περίοδο ή και εκτός από αυτή σε οποιαδήποτε ημέρα του μήνα. Σε μεγάλο βαθμό η ενδομητρίωση συσχετίζεται με προβλήματα υπογονιμότητας. Νέες πρόσφατες έρευνες, μελέτησαν ακόμα καλύτερα το πρόβλημα. Πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, υποστηρίζει ως εξαιρετική λύση την εξωσωματική γονιμοποίηση, για όσες ασθενείς εμφανίζουν υπογονιμότητα λόγω ενδομητρίωσης.

Θεραπεία υποκατάστασης για εμμηνόπαυση: ασφαλής σε «έμπειρα χέρια»

Η εμμηνόπαυση, ένα φαινόμενο απόλυτα φυσιολογικό στη ζωή της κάθε γυναίκας, μπορεί να έχει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενοχλητικά συμπτώματα, όπως εξάψεις, εκνευρισμό, αϋπνία, ξηρότητα κόλπου, απώλεια ερωτικής επιθυμίας και άλλα. Επίσης, σημαντικότατα προβλήματα είναι η οστεοπόρωση και οι βλάβες της καρδιάς και των αγγείων που έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες υγειάς.

γυναικολογος

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μουσών 1, 11524 Αθήνα (κόμβος Κηφισίας και Κατεχάκη) | Τ.: 210 6919219 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

210 6919 219