Η ξηρότητα του κόλπου και ο πόνος των έξω γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική επαφή ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες στις μέρες μας. Είναι προβλήματα που μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες. Τα ράμματα μετά από φυσιολογικό τοκετό, η πίεση κάποιων νεύρων ή η εμμηνόπαυση με την επακόλουθη ατροφία είναι μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα ενοχλήματα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Έτσι, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ερωτική ζωή τους, νοιώθουν άγχος και λύπη, εκδηλώνουν αμηχανία απέναντι στο σύντροφο τους που δεν μπορούν να βιώσουν την απόλαυση της ερωτικής επαφής.

Σε πρόσφατο σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα, παρουσιάστηκε ένα νέο προϊόν, που μπορεί να δώσει λύση σε τέτοια προβλήματα, το οποίο είναι το μόνο εγκεκριμένο για χρήση στην ευαίσθητη περιοχή γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εκτεταμένη εκπαίδευση των συμμετεχόντων γυναικολόγων στην εφαρμογή της θεραπείας. Κατά τη διάρκειά του ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος απάντησε σε ερωτηματικά που αφορούν την ασφάλεια του προϊόντος αλλά και επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος: «το προϊόν αφορά μια ειδική φόρμουλα υαλουρονικού οξέως που μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την ξηρότητα του κόλπου αλλά και τον πόνο που εμφανίζεται συχνά στην είσοδο του κόλπου. Το υαλουρονικό οξύ βελτιώνει την ενυδάτωση της επιφάνειας των γεννητικών οργάνων και μειώνει τον ερεθισμό που πολλές γυναίκες αισθάνονται κατά την επαφή. Η νέα αυτή τεχνική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση των γυναικών και να τους προσφέρει και πάλι την ευκαιρία να νοιώσουν τη χαρά και την απόλαυση του ερώτα. Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως στον κόλπο είναι εύκολη και ασφαλής και μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της γυναίκας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από πολλούς μήνες, με μεγάλη ασφάλεια, αφού δεν έχει κάποια σημαντική παρενέργεια».

Είναι καθήκον του εξειδικευμένου γυναικολόγου να φροντίζει για τη σωστή ενημέρωσή του και τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων πάνω στα νεότερα δεδομένα της Γυναικολογίας, έτσι ώστε να προσφέρει σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις στη Γυναίκα του Σήμερα.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.