Κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Γυναικολογικού Συνεδρίου, που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες γνώσεις για τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση πολλών γυναικολογικών προβλημάτων. Το Συνέδριο οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποστηρίχθηκε από πολλές Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.

 

διεθνες γυναικολογικο συνεδριο παναγιωτης χριστοπουλος

 

 

Το συνέδριο, στο οποίο είχα την τιμή να παραστώ ως προσκεκλημένος Πρόεδρος σε στρογγυλή τράπεζα, κάλυψε θέματα όλου του φάσματος, που αφορά τη Μαιευτική και τη Γυναικολογία αλλά και παραπλήσιες ειδικότητες. Όσοι συμμετείχαν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα τόσο γυναικολογικά όσο και μαιευτικά. Θέματα που προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η Υπογονιμότητα και η αντιμετώπιση της, προβλήματα στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία, η αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την εγκυμοσύνη, η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων, θέματα λοίμωξης από HPV με τα κονδυλώματα να αποτελούν πρόβλημα για πολλές γυναίκες και άντρες και πολλά άλλα. Επίσης, δόθηκε έμφαση και σε άλλα θέματα όπως το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών και άλλες ορμονικές διαταραχές, που αναλύθηκαν με πολλές λεπτομέρειες. Τέλος, παρουσιάστηκαν νεότερες εξελίξεις σε θέματα εμμηνόπαυσης, αντισύλληψης, αναπαραγωγής κλπ.

 

Η παρακολούθηση τέτοιων επιστημονικών Συνεδριών προσφέρει σωστή ενημέρωση πάνω σε ότι νεότερο αφορά την Επιστήμη μας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να προσφέρουμε σύγχρονη και σωστή λύση στα περισσότερα γυναικολογικά προβλήματα. Ο ενημερωμένος Μαιευτήρας Γυναικολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευελιξία οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί τη Γυναίκα με σύγχρονες μεθόδους. Η συνεχής ενημέρωση και η παρακολούθηση όλων των νεότερων ανακαλύψεων και εξελίξεων στη Γυναικολογία, μας δίνει τις βάσεις να προστατέψουμε την Υγεία της Γυναίκας και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τα προβλήματα που την απασχολούν.

  

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.