εξωσωματικη γονιμοποιηση

 

Νέα επιστημονική μελέτη που έγινε στην Αυστραλία φέρνει ευχάριστα νέα σε όσες γυναίκες σκέπτονται να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, που συμπεριέλαβε περισσότερες από 4.000 γεννήσεις μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, έδειξε ότι η μέθοδος αυτή δεν αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν συγγενείς ανωμαλίες στο παιδί που θα γεννηθεί.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν 2.200 παιδιά που είχαν γεννηθεί με την κλασική IVF και 1.600 παιδιά με τη μέθοδο της Μικρoγονιμοποίησης (ICSI). Τα νεογνά αυτά συγκρίθηκαν με περίπου 300.000 νεογνά που γεννήθηκαν μετά από αυτόματη σύλληψη. Από τη σύγκριση αυτή φάνηκε ότι όχι μόνο δεν αυξάνει ο κίνδυνος για εμφάνιση προβλημάτων στα νεογνά, αλλά η μέθοδος αυτή προστατεύει από την πιθανότητα εκ γενετής προβλημάτων, όταν η γυναίκα είναι σε μεγαλύτερη ηλικία.


Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης συμφωνούν και με άλλες μελέτες αλλά και όσα διατυπώνουν πολλοί επιστήμονες, που υποστηρίζουν την ασφάλεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, είτε με κλασική μέθοδο είτε με μικρογονιμοποίηση, αλλά και όσες ήδη κυοφορούν έμβρυα μέσω αυτών των μεθόδων, πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς, να διώξουν το άγχος τους και να μη φοβούνται ότι τα νεογνά που θα γεννηθούν θα έχουν κάποιο πρόβλημα.

Ίσως βρείτε επίσης ενδιαφέρον το:
Υπολογίστε τον κύκλο σας

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.