γριπη μωρα Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα μωρά έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για αναπνευστικά προβλήματα, κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους, όταν οι μητέρες τους εμβολιάζονται κατά του ιού της γρίπης στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 31.000 βρέφη.

 

Επειδή ακριβώς τα βρέφη δεν μπορούν να εμβολιαστούν για την εποχιακή γρίπη πριν από την ηλικία των έξι μηνών, ο μητρικός εμβολιασμός είναι η μόνη προστασία που μπορούν να έχουν ενάντια στον ιό της γρίπης, όπως εξηγεί η νέα έρευνα.

 

Κατά την διάρκεια της εποχιακής γρίπης, τα βρέφη των εμβολιασμένων μητέρων, ήταν 25% λιγότερο πιθανό να νοσηλευτούν για οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, απ' ότι τα βρέφη των μη εμβολιασμένων μητέρων.

 

Ακόμα περισσότερο, όταν η μητέρα είχε εμβολιαστεί κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου κύησης, τα μωρά είχαν κατά 33% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν.

 

Δυστυχώς όμως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των εγκύων ακολουθεί αυτή τη συμβουλή για εμβολιασμό, παρά τα στοιχεία που παρουσιάζουν όφελος τόσο για τη μητέρα, όσο και για το παιδί. 

 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ MD, MSc, PhD, IFEPAG
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ | ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφ. Κηφισίας 250-254 Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα) | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.